Căruțașul Trabantului

trabi tudose

Pe vremea monarhilor absolutiști, un rege nătâng ce era lingușit zilnic cu laude nemăsurate de către curtenii săi ajunsese să se creadă atât de mare în grandoarea sa încat considera poporul de rând nedemn de strălucita sa persoană. Iși dorea un alt popor…

Când a fost numit în funcția de prim-ministru, Mihai Tudose era un nimeni. Poate că aceasta a fost principala calitate care l-a determinat pe Liviu Dragnea sa-l nominalizeze pentru șefia guvernului, căci Dragnea nu-și dorea cu siguranță un om mai destoinic în această funcție, unul capabil să creeze un alt pol de putere în PSD.

Nimic din pregătirea și activitatea sa anterioara nu-l recomanda pe Tudose pentru funcția de prim-ministru. Din CV-ul domniei sale aflăm că este absolvent al unei universitați creștine și și-a obținut doctoratul în siguranță națională la SRI, unde l-a avut profesor pe repetentul Coldea.

Văzându-se cu sacii de șef al guvernului în căruță, Tudose și-a intrat în rol încă de la primele ședințe de guvern,  punând în practică ceea ce învățase cu sârg de la mentorii săi cu epoleți: muștruluirea miniștrilor. Modul miștocăresc de adresare, tratându-și membrii guvernului ca pe niște școlărei neascultători, era demn mai degrabă de un golan de bodegă decât de un șef al executivului. Nici felul cum își exprima ideile în public – unul bondoc și alambicat -, nici absenta unei minime diplomații în relația cu ceilalți politicieni, cu presa, societatea civila ori minoritățile naționale – vezi cazul steagurilor secuiești- nu erau de natură să-l prezinte pe Tudose drept un prim-ministru  „mare”.

După întâlnirile pe care le-a avut cu omologii lui bulgari, greci și sârbi Tudose s-a văzut deja un adevărat lider regional. Doar România e cea mai mare țară din Balcani… Una însă prea mică pentru marele Tudose. Iar guvernul său doar un biet trabant. Ehe ! Un prim-ministru așa mare ca Tudose merita cel puțin un Mercedes !

Tudose se prezenta pe sine drept un  pasionat jucător de șah. Nu știm la ce performanțe a ajuns și cu cine a studiat șahul, însa dacă mutările și strategia le-a învățat tot de la profesorul său Coldea, atunci ne-am lămurit. La șah exisită gânditori și împingători de lemne. Dacă și șah joacă tot la modul cum și-a gestionat funcția de prim-ministru, atunci nu se poate spune decât că e un biet împingător de lemne făcut șah-mat de femeia de serviciu de la Interne.

Nu știm dacă performanța membrilor guvenului lui Tudose se ridică până la nivelul unui Trabant, însă el nu e în nici un caz un șofer. Doar un simplu căruțaș ajuns fraudulos la volanul unui guvern în derivă…

Penibil.

Totuși, o singură notă bună pentru Tudose: a avut demnitatea să-și dea demisia. A evitat astfel ridicolul în care a căzut Grindeanu.

Marcel Rus,

admin Orizont Alternativ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s