Cangrena în metastază a instituțiilor statului

ch r „Nu există pădure fără uscături” spune o veche zicală populară. Ea reflectă un adevăr general valbil în ceea ce privește natura umană. Acest truism trebuie avut în vedere mai ales de aceia care au tendința de a căuta perfecțiunea în om. Se pare că această perfecțiune nu ține de caracterul omului, altefel n-ar mai fi om, ci mașina. Omul are nevoie de greșeală pentru a putea progresa.

Nu se așteapta nimeni de la instituțiile statului să fie populate eminamente cu oameni virtuoși. Nu aceasta este problema, ci aceea că acestea sunt preocupate mai mult de imaginea lor în societate decât de meritul și caracterul oamenilor ce le alcatuiesc. Sau de incompetența și josnicia acestora.

Recentele cazuri de pedofilie din rândurile Bisericii Ortodoxe sau poliției nu constituie noutăti decât pentru opinia publică. De multă vreme popa Pomohaci, episcopul Hușilor sau polițistul Stan comiteau, fară îndoiala cu știința șefilor lor, agresiuni sexuale asupra minorilor. Ce i-a determinat pe acești șefi să nu-i înlature din rândurile lor și să-i dea pe mâna organelor de urmărire penală pe acești degenerați ?

Complicitatea. Episcopul Hușilor aducea constant bani frumoși capilor Bisricii Ortodoxe, Pomohaci scotea draci și săvârșea minuni asemeni lui Hristos („lăsați copiii să vina la mine !”), multi credincioși plecând în pelerinaj spre biserica lui Pomohaci. In fața banilor și averilor lumești morala religioasă nu mai înseamnă pentru șefii Bisericii decât niște vorbe goale bune să amăgești cu ele prostimea.

Mai intrigant e cazul polițistului Stan. Mă îndoiesc că acest polițist de doi bani era capabil să-și îmbogățească șefii din mita primita la circulație. Atunci ce a făcut ca josnicele lui fapte să fie ascunse ?

Complicitatea. Astfel de indivizi sunt ușor șantajabili, fiind capabili  să îndeplineasca cele mai murdare misiuni. Un polițist cinstit nu va accepta niciodată să intre prin efracție în locuința cuiva și să-i planteze ilegal microfoane și microcamere de luat vederi, cum ar fi bunaoară casa ministrului Carmen Dan. Dar un polițist pedofil aflat la dispoziția șefilor săi o va face, căci altfel știe că poate ajunge în pușcărie. Misiunile murdare ale instituțiilor de forță nu se duc la îndeplinire de către sfinți. Mă întreb câti Stani, Pomohaci sau episcopi de Huși mai sunt prin poliție, SRI, Doi și un sfert etc….

Dacă analizăm atent și în cunoștință de cauză modul cum gândesc, cum se exprimă, felul cum acționează si modul cum se iau deciziile scopurile în aceste institutii de forta, precum și adevăratele lor scopuri, atunci mi-e teamă ca boala de care suferă acestea a atins metastaza.

Cangrenă în metastază.

Marcel Rus,

admin Orizont Alternativ

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s