Criteriile de integritate ale curvei politice

nasul-rosu-iohannis

Rezultatul alegerilor din 11 decembrie a produs un adevarat cutremur, prin proportia covarsitoare a votului acordat unui singur partid, pe scena politica romaneasca, dar si la Bruxelles. Pur si simplu acestia din urma nu pot concepe ca favoritul lor, Dacian Ciolos, va pierde functia de prim-ministru, iar liberalii sunt disperati ca au pierdut guvernarea. Nu se pot impaca cu ideea ca romanii au votat  „penali”.

De la victoria lui Iohannis in alegerile prezidentiale din 2014, toti propagandistii de dreapta ne-au pisat continuu cu caracteristicile de integritate politica si necesitatea curatirii de  „penali” a clasei politice.

Si totusi, cum a fost posibil ca romanii sa voteze, covarsitor,  „penalii” ? Sunt ei complicii coruptiei, fardelegii si necinstei ?

Nicidecum.

Explicatia votului din 11 decembrie se afla in modul cum se face justitie in aceasta tara, in faptul ca aceasta este utilizata pentru compromiterea si eliminarea din viata politica a adversarilor. Felul cum a fost condamnat liderul PSD, Liviu Dragnea, vinovat de a fi chemat oamenii la vot pentru demiterea lui Basescu, a convins pe toata lumea ca Justitia este utilizata in scopul rafuielilor politice. In fapt, ca politie politica.

De doi ani presedintele Iohannis ne vorbeste aproape zilnic despre  criteriile sale de integritate politica. De ziua nationala a Romaniei n-a invitat la parada decat pe cei pe care domnia sa i-a considerat  „integri” politic. Pe aceasta lista de invitati n-au avut loc nici presedintele Senatului, nici primarul Bucurestiului, nici presedintii partidelor pe care  „mediatorul” intre puterile statului, presedintele Iohannis, ii considera adversari politici. N-au corespuns criteriilor sale de integritate. Niste corupti. Niste penali ordinari buni de dus la bulau…

Dupa alegerile din 11 decembrie,  „penalul” Tariceanu a fost curtat insistent  de catre PNL , iar presedintele Iohanis s-a intalnit cu acesta in privat pentru a-l convinge sa se alature unei coalitii a partidelor de dreapta care sa aduca PNL-ul la guvernare. I-au propus chiar si presedentia acestui partid…

Care va sa zica, cand e vorba de ciolan, penalii sunt buni. Ce s-a intamplat cu criteriile de integritate al d-lui presedinte Iohannis ?   In realitate, d-l presedinte si penelistii domniei sale nu dau doi bani pe aceste criterii. Acestea sunt bune doare pentru a pacali cu ele alegatorii.  Nu au, de fapt, criterii de integritate. Doar dragoste de ciolan.

Romanii s-au inselat amarnic atunci cand l-au ales presedinte pe Iohannis. Credeau ca, fiind neamt, este un om integru, cu solide principii morale si politice. Adevarul e ca Iohannis nu e decat un politician setos de putere, unul pentru care mult trambitatele criterii de integritate nu valoreaza nici cat o ceapa degerata; sunt insa bune pentru amagirea opiniei publice si eliminarea adversarilor politici.

Prin intalnirea in secret cu „penalul” Tariceanu,  presedintele Iohannis a atins penibilul. Ridicolul absolut. Nu mai reprezinta pentru nimeni „reperul” de integitate, ci doar o curva politica lipsita de orice fel de principii.

marcel-rus  Admin Infernul

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s